Sommarutmaningen

Sommarutmaningen

Dags att kora Trollhättans bästa padelspelare

Ett kul upplägg under sommaren där alla deltagare får möjligheten att hitta nya spelpartners men samtidigt tävla under roliga omständigheter och i olika klasser fram till mitten av augusti.

Kostnad

150 kr i anmälningsavgift, då får man delta i fritt antal klasser, Dam, Öppen, Mixed och Singel. Det kan med andra ord sluta så att vi har en segrare i upp till tre klasser eller varför inte fyra klasser om en dam skulle vinna den öppna klassen. De fyra spelarna (två om det är singelmatch) delar sedan på banhyran vid varje matchtillfälle.

Anmälan

Alla anmäler sig individuellt. Sen får man självklart spela vidare med sina ordinarie partners. Men med detta upplägg har ni chansen att prova nya konstellationer och även spela in poäng om din partner är iväg på semester, råkat ut för en skada eller dylikt.

Spelform

Ett serie-upplägg där du anmäler dig till sommar-utmaningen, individuellt i de klasser du vill delta. Därefter kan du kontakta valfri spelare i den klass du vill spela för att bilda ett par i en match. Sedan utmanar ni några motståndare, som bildar ett par och sen spelas en match precis som vanligt.

  • Båda vinnande spelarna får 10 poäng var och förlorande spelare får -10 poäng.
  • Man får spela och registrera hur många matcher man vill. Alla spelare har rätt att tacka nej till match. Poängen samlas individuellt
  • Matcherna spelas 90 eller 120 minuter det är fritt att välja. Matchen spelas i bäst av 3 set. Om ställningen är 1–1 i set och det är 20 minuter eller mindre kvar av speltiden så spelas sista set som supertiebreak (först till 10 poäng).
  • Matcherna ska spelas på NOVA ARENA eller 3PAC

Tabell

Vinnarna rapporterar in resultatet och 2 ggr per vecka uppdateras tabellerna. Ledaren av varje klass vid varje veckas slut får en gratis speltimma (gäller dagtid och kan nyttjas när som fram till sommarutmaningens slut). Alla spelare startar med 150 poäng så det krävs 15 raka förluster innan man behöver oroa sig för att hamna på minus.

Avslutning

Sommarutmaningen pågår fram till den 15/8 och då kommer Trollhättans bästa spelare att koras i varje klass. Våra förhoppningar är att hålla en bankett som avslutning och självklart har vi fina priser till alla vinnare. Som i alla våra kommande tillställningar innehållande mat, dryck och samkväm kommer vi att anpassa oss efter rådande pandemi-läge och givetvis hålla oss till Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Var med och tävla och bli Trollhättans bästa sommarspelare i den klass eller de klasser som passar dig!

Hur anmäler jag mig

Anmäl dig till de klasser du vill delta i på https://www.3pac.se/anmalan-sommarutmaningen/ betala sedan in anmälningsavgiften genom att gå med i aktiviteten sommarutmaningen i playtomicappen.

Hur fungerar det rent praktiskt när man ska boka en match?

Som vanligt i Playtomic. Leta efter lediga tider på din favoritbana, antingen på NOVA eller på 3PAC. Utmana ett roligt par o sikta på 10 poäng och vinst. Ni hittar spelpartners och uppställningar precis som idag i facebookgrupper eller liknande.

Utöver det kan man skriva i chattfunktionen i playtomic, maila eller ringa/sms för att både hitta med och motspelare. Fördelen med Sommarutmaningen är att resultaten sparas och matcher blir mer på riktigt

Måste man spela med olika spelpartners?

Nej, man får spela med samma spelpartern alla matcher om man så vill. Men om man spelar med flera olika så kanske man kan få till fler matcher och förhoppningsvis också fler poäng.

Vem bestämmer vem jag o min partner ska möta?

Finns inga hinder i själva utmaningen, ni utmanar vem ni vill. Men glöm inte att alla deltagare har rätt att tacka nej till att spela match.

Jag kontaktar en partner för att bilda ett par, sen väljer vi två valfria spelare som då måste bilda par? Eller väljer vi en spelare som får hitta valfri partner ?

Det fungerar precis som idag när du frågar nån om att spela. Du bildar par med valfri och sedan frågar ni efter motstånd via, facebookgrupper, playtomic chat eller via mail. Ni får inte välja vilka som ska spela med varandra utan det blir ju dem som antar utmaningen som spelar, ibland är det 2 samspelta ibland ett nytt par.

Det finns inga måsten, bara möjligheter. Men som vi nämnt tidigare. Alla kan tacka nej utan att drabbas av minuspoäng. Även om orsaken är dålig form, mycket på jobbet eller tennisarmbåge..

Hur är tillvägagångssättet?

Tillvägagångssättet är likt det folk använt sig av fram tills nu, fast en utökad bank av möjligheter då fler spelares mail kommer finnas tillhanda för utmaningar men även en chattfunktion i playtomic där man kan fråga efter spel. Hittar du inte en dubbelmatch kan du ju utmana din egna partner i en singelmatch…

Hur avgörs det om fler spelare hamnar på samma poäng?

Om fler spelare hamnar på samma poäng avgör setskillnad.. Skulle det behövas räknas game görs det också.

Måste alla spelare vara anmälda till sommarutmaningen för att man ska få registrera ett resultat?

JA, alla måste vara anmälda för att ett resultat ska vara giltigt.

Kan man tacka nej till utmaning?

Alla har rätt att tack nej till både med och motspelare. Alla betalar i slutändan för sin speltid och därför ska alla också ha möjligheten att själv välja men ju mindre man spelar ju färre möjligheter till poäng

Kan man ha flera utmaningar på en gång?

JA, det finns inga hinder för att boka flera matcher samma dag t.om

Kan en match bli oavgjord om tiden är slut?

Nej, man får själv välja om man vill spela 90 eller 120 minuters matcher och det beslutas tillsammans med övriga spelare. Är det mindre än 20 min kvar vid ställningen 1-1 i set avslutas matchen med ett supertiebreak.

Jag har svårt att få till matcher, vad gör jag?

Testa chattfunktionen i playtomic det är ett nytt sätt att hitta både med och motspelare. Alla som är med i sommarutmaningen är med i samma chatt.

Vem bokar och betalar banan?

När man kommit överens om en speltid så bokar någon i sällskapet banan. Antingen använder man funktionen dela upp betalning direkt i appen så var och en betalar sin del av banhyran eller så swishar man varandra innan eller efter matchen.

Handla klubbkläder i vår shop


SHOPPA
shoppa padeltillbehör


Partners